Loading ...

Όλα ξεκίνησαν πριν από πολλά χρόνια όταν έπεζα ροκ τραγούδια για τους φίλους που έρχονταν στο σπίτι και ακούγαμε παρέα τις μουσικές που διάλεγα.
Τα χρόνια μπορεί να έχουν περάσει,
αλλά δεν έχω ξεχάσει την παλιά συνήθεια να παίζω καλή μουσική.
Έτσι συνεχίζω πάλι να παίζω όπως παλιά,
αυτή τη φορά μέσω του Διαδικτύου,
και κάθε μέρα μεταδίδω παλιό καλό rock για τους παλιούς φίλους που μπορεί να μην βλέπω πια συχνά αλλά μέσα απο αυτή τη ραδιοφωνική συχνότητα τους έχω πάλι κοντά μου.
Αν θέλετε λοιπόν να ακούσετε καλό ροκ από τη δεκαετία του εξήντα, τη δεκαετία του εβδομήντα και την δεκαετία του ογδόντα...
Είστε στο σωστό μέρος.


Μείνετε συντονισμένοι στο ''Up The Irons web Radio''

24 hours a day Classic Rock N Metal

24 hours a day Classic Rock N Metal
CLICK TO CONECT IN THE WEB RADIO

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Πιό ήταν το σημείο σταθμός για την καριέρα του David Bowie



Ένας παγκόσμιος εκκεντρικός καλλιτέχνης. Γεννημένος στο μπρίξτον της Αγγλίας στις 8 Ιανουαρίου 1947. Από την ηλικία των 13 χρόνων και εμπνευσμένος από jazz μουσική ξεκινά μαθήματα σαξόφωνου και στην ηλικία των 19 χρονών φτιάχνει δικιά του μπάντα που την ονομάζει David Bowie ενώ το πραγματικό του όνομα είναι David Robert Jones. Η χρονιά-ορόσημο για την καριέρα του ήταν το 1969 τρία χρόνια μετά το ξεκίνημά του δηλαδή.
Και ο λόγος γι αυτήν την επιτυχία του είναι ένα τραγούδι του.. ας δούμε όμως τι ακριβώς έγινε.
Στις 20 Ιουλίου του 1969 και ώρα 20:17:39 ακριβώς, η διαστημική αποστολή Απόλλο 11 τις ΝΑΣΑ ακουμπάει στη σελήνη. Τότε οι δύο Αστροναύτες Νιλ Αρμστρονγκ και Μπαζ Ολντριν, είναι οι πρώτοι Άνθρωποι στην ιστορία που πάτησαν στο φεγγάρι. Λίγο αργότερα ο Αρμστρονγκ απο την επιφάνεια της σελήνης λέει: Τhat's one small step for a man, one giant leap for mankind. (Aυτό είναι ένα μικρό Ανθρώπινο βήμα που αποτελεί ένα τεράστιο άλμα για την Ανθρωπότητα).
Αυτό είναι και το σημείο σταθμός και για τον άσημο μέχρη τότε καλλιτέχνη, γιατί πιό νωρίς την ίδια χρονιά είχε κυκλοφορήσει ένα σινγκλ με τον τίτλο ''Space Oddity'' (Διαστημική μοναδικότητα). Το οποίο έκανε αναφορά στην ταινία ''2001 Η οδύσεια του διαστήματος''
που είχε κυκλοφορήσει την προηγούμενη χρονιά (1968) και αναφερόνταν στον φανταστικό ήρωα Ταγματάρχη Τομ, έναν φανταστικό Αστροναύτη.

Το τραγούδι σατίριζε και το αποτυχημένο διαστημικό πρόγραμμα της Αγγλίας. Όταν λοιπόν η προσελήνωση των Αμερικανικών Αστροναυτών προβάλονταν παγκοσμίος, το βρετανικό κανάλι BBC, έπαιζε το συγκεκριμένο τραγούδι κατά την διάρκεια της προσελήνωσης αλλά και κατά την διάρκεια της εκτόξευσης του Απόλλο 11. Αυτό λοιπόν ήταν το σημείο σταθμός για τον Μπόουι. Μέσω του τραγουδιού έγινε διάσημος σε ολόκληρη την Αγγλία και απο κεί και πέρα ξεκινάει μια απίστευτη καλλιτεχνική πορεία που τον ανέβασε στην κορυφή του κόσμου έχοντας πιά παγκόσμια αναγνώριση αφού είναι ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς παραγωγούς και τραγουδιστές του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου