Loading ...

Όλα ξεκίνησαν πριν από πολλά χρόνια όταν έπεζα ροκ τραγούδια για τους φίλους που έρχονταν στο σπίτι και ακούγαμε παρέα τις μουσικές που διάλεγα.
Τα χρόνια μπορεί να έχουν περάσει,
αλλά δεν έχω ξεχάσει την παλιά συνήθεια να παίζω καλή μουσική.
Έτσι συνεχίζω πάλι να παίζω όπως παλιά,
αυτή τη φορά μέσω του Διαδικτύου,
και κάθε μέρα μεταδίδω παλιό καλό rock για τους παλιούς φίλους που μπορεί να μην βλέπω πια συχνά αλλά μέσα απο αυτή τη ραδιοφωνική συχνότητα τους έχω πάλι κοντά μου.
Αν θέλετε λοιπόν να ακούσετε καλό ροκ από τη δεκαετία του εξήντα, τη δεκαετία του εβδομήντα και την δεκαετία του ογδόντα...
Είστε στο σωστό μέρος.


Μείνετε συντονισμένοι στο ''Up The Irons web Radio''

24 hours a day Classic Rock N Metal

24 hours a day Classic Rock N Metal
CLICK TO CONECT IN THE WEB RADIO

Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Led Zeppelin - Physical Graffiti 1975

Download CD_1
Download CD_2
Οι Led Zeppelin σχηματίστηκαν το 1968 από τον Jimmy Page ο οποίος μετά από τη συμμετοχή του στους Yarbirds είχε σκοπό με αυτή τη μπάντα να συνεχίσει μια διάδοχη κατάσταση. Είναι γεγονός ότι το πρώτο τους όνομα ήταν “New Yarbirds” . Βγαλμένοι μέσα από τη Blues – Rock σκηνή της Βρετανίας, έμελε να αποτελέσουν το πιο επιτυχημένο Hard Rock συγκρότημα των 70ς και ίσως όλων των εποχών, επηρεάζοντας γενιές και γενιές μουσικών της σκληρής μουσικής.

Το Physical Graffiti ήταν ο έκτος δίσκος τους, ο πρώτος που κυκλοφόρησε 24 φεβρουαρίου 1975 από την εταιρεία τους (Swan Song Records) και ο πιο επιτυχημένος εμπορικά. To γεγονός ότι οι προπαραγγελίες ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια αντίτυπα και ότι την πρώτη εβδομάδα πουλήθηκαν 10 εκατομμύρια, τα λέει όλα. Το γεγονός ότι η μπάντα δεν βρισκόταν και στην καλύτερη κατάσταση κάνει αυτό τον δίσκο ακόμη πιο σημαντικό. Ο John Paul Jones είχε ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει, ο Page είχε σπάσει το δάχτυλό του και ο Plant είχε πρόβλημα με τις χορδές του. Αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να ηχογραφήσουν και ενώ ο δίσκος προοριζόταν για μονός, τελικά έγινε διπλός με κομμάτια που προστέθηκαν και που είχαν περισσέψει από προηγούμενες δουλειές τους.

Το κομμάτι που έχει μείνει στη ιστορία και είναι το σήμα κατατεθέν του δίσκου, φέρει τον τίτλο Kashmir και είναι μια από τις πιο ωραίες μίξεις Rock με ανατολίτικη μουσική. Εξαιρετικά και πολύ αγαπημένα είναι και τα Houses of the Holy , το φανταστικό Trampled Under Foot καθώς και τα ονειρικά Ten Years Gone και Bron Yr Aur. Ειδικά τα δύο τελευταία αποτελούν την πιο ωραία μουσική υπόκρουση του Φθινοπωρινού ηλιοβασιλέματος, τις στιγμές που ήλιος του καλοκαιριού ετοιμάζεται για τον μεγάλο του ύπνο βαθιά στη γη.

(http://somewhere-back-in-time.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου